Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@18:31:53 GMT

چهار سوالی که پیش از ورود به بورس باید به آن پاسخ دهید

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۳۶۲۱

چهار سوالی که پیش از ورود به بورس باید به آن پاسخ دهید

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، بازار سرمایه این روز‌ها دوران خاص و منحصر به فردی را پشت سر می‌گذارد. سبز پوشی تابلوی تالار شیشه‌ای سبب شده است تا حواشی این بازار در این روز‌ها نُقل محافل مردم عادی تا حتی سهامداران با سابقه شود. شلوغی دفتر‌های پیشخوان از یک طرف و عرضه‌های دولتی و آزادسازی سهام عدالت در روزهای اخیر تب تُند این بازار را داغ‌تر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سودای کسب سود با سرمایه‌گذاری در بورس، این روز‌ها بسیاری از مردم را قانع کرده است که در روز‌های کرونایی هر طور شده در این بازار پرریسک عضو شوند و شروع به فعالیت کنند.

ریسک در بازار سرمایه

بازار سرمایه همواره ریسک داشته است و همچنان هم دارد و به طور کلی می‌توان ریسک در بازار بورس را همواره رفیق همیشگی سرمایه‌گذاران در این بازار پر تلاطم خواند. ریسک در بازار بورس در واقع زیان بالقوه و قابل‌اندازه‌گیری در فرآیند سرمایه‌گذاری در این بازار است.

مشتاقان سرمایه‌گذاری در تالار شیشه‌ای باید بدانند، حضور در بازار سرمایه به عنوان سرمایه‌گذار نیازمند پیش نیاز‌هایی است که در حال حاضر رونق بازار سرمایه این پیش‌نیاز‌ها رابه حاشیه برده است و کمتر کسی به سراغ آن‌ها می‌رود. در ادامه چهار سوال مهم که پاسخ به آن‌ها پیش‌نیاز لازم برای ورود موفق به تالار شیشه‌ای است را در قالب ۴ سوال اصلی و مهم مرور می‌کنیم.

متقاضیان پیش از ورود به بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری و به نوعی سهامدار شدن باید به پرسش‌های مطرح شده در ادامه این متن پاسخ دهند.

منبع آورده شما برای سرمایه‌گذاری در بورس کجاست؟

اگر شما در حال حاضر جز افرادی هستید که تصمیم گرفتید وارد بازار سرمایه شوید، باید در مرحله اول حساب آورده خود را (نقدینگی موردنظر خود را که می‌خواهید وارد بورس کنید) برای سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه را از حساب اصلی و روزمره و سرمایه اصلی خود جدا کنید. بهترین نقدینگی برای روانه کردن به بورس، سرمایه مازاد افراد است، چرا که ممکن است فرد با ورود سرمایه اصلی خود (فروش منزل و خودرو و ورود نقدینگی آن)  به محیط پرریسکی همچون بورس ممکن است برای تازه واردان پشیمانی به بار بیاورد.

تا چه حد با مفاهیم ابتدایی بورس آشنایی دارید؟

در مرحله دوم مشتاقان بازار سرمایه و افرادی که خواهان موفقیت در این بازار پرهیجان و پرریسک هستند، باید مفاهیم ابتدایی این بازار را بیاموزند؛ به خصوص اگر مبتدی و تازه‌کار هستند. این آموزش پیوسته و دائمی است و حتی سهامداران با سابقه هم همواره پیوسته با مشورت و مطالعه اهرم دانش خود در بورس را باید تقویت کنند. تازه واردان می‌توانند با مطالعه کتاب و آموختن مهارت‌های تجزیه و تحلیل داده‌های مالی در خرید و فروش سهام، و مشاوره با کارشناسان و افراد خبره مفاهیم مورد نیاز را بیاموزند.

مراحل عضویت در سامانه سِجام چیست؟

در مرحله سوم پس از تصمیم‌گیری در خصوص سرمایه مورد نظر خود و یادگیری مفاهیم اولیه و لازم، حال لازم است متقاضیان برای عضویت در سامانه سِجام اقدام کنند. سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان (سِجام) توسط شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (یکی از نهاد‌های اجرایی سازمان بورس) به‌منظور تسهیل دسترسی سرمایه‌گذاران به خدمات بازار سرمایه راه‌اندازی شده است.

در حال حاضر ثبت اطلاعات در این سامانه برای سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی الزامی است و پس از گذشت زمان تعیین شده، هیچ شخص حقیقی و حقوقی نمی‌تواند بدون ثبت و تأیید اطلاعات در این سامانه در بازار سرمایه خدماتی از قبیل خریدوفروش اوراق بهادار و صدور و ابطال واحد‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری و… را دریافت کند.

سهامداران پس از عضویت در سامانه سِجام، با تغییر کارگزار یا تغییر صندوق سرمایه‌گذاری، دیگر لازم نیست اطلاعات هویتی، اطلاعات حساب بانکی و اطلاعات تماس خود را مجددا به کارگزار یا صندوق جدید ارائه دهند.

 نحوه ثبت نام در سِجام (سِجامی شدن)

متقاضیان با ورود به سامانه سجام باید فرایند ثبت نام را طی کنند.

چگونه می‌توانیم در کارگزاری‌ عضو شویم؟

در مرحله بعدی، افراد بعد از پایان فرآیند ثبت نام و دریافت کد پیگیری ده رقمی، جهت احراز هویت در سامانه سِجام باید به کارگزاری مورد نظر خود یا دفاتر پیشخوان منتخب مراجعه کنند و فرایند ثبت نام و عضویت خود را نهایی کنند.

پس از دریافت کد بورسی افراد می‌توانند از طریق نرم‌افزار و یا سایت کارگزاری مورد نظر خود معاملات‌شان را بر اساس مطالعه و مشورت انجام دهند. همچنین باید این نکته را در نظر داشت که خرید اول گام نخست شما در این بازار پرهیجان است و مسیری بس طولانی برای حرفه‌ای شدن در این بازار پیچیده پیش رو دارید.

در پایان باید گفت یک سهامدار و فعال بورسی باید بداند که برای موفقیت در مسیر پر پیچ و خم بورس، راهی جز آموزش گام به گام در مسیر سرمایه‌گذاری وجود ندارد؛ هیچ جزوه یا نسخه ناگهانی وجود ندارد که بتواند سهامداران را برای همیشه از یادگیری بی‌نیاز کند پس در روزهای پررونق بورس نباید گول سودجویان مجازی را خورد. برخی کلاهبرداران در روزهایی که مردم دغدغه عضویت در بورس را دارند با ساخت حساب‌های کاربری نامعتبر در شبکه‌های اجتماعی بسیاری از مردم را گمراه و از اطلاعات محدود آنان با هدف کسب سود سوء استفاده می‌کنند.

اگر تصمیم دارید همیشه در بازار سهام فعال باشید و همواره موفقیت به دست آورید و سود مناسبی را کسب کنید، باید آهسته آهسته تلاش کنید و از شکست‌های موقت نترسید؛ چرا که موفقیت یک شبه به دست نخواهد آمد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سرمایه گذاری بازار سرمایه سامانه س جام ثبت نام نظر خود روز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۳۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی

رئیس هئیت مدیره یکی از شتاب‌دهنده‌های عضو پارک فناوری پردیس و پارک علم و فناوری شاهرود با تاکید بر اینکه نگاه دولت یا ارگان‌های دولتی در حوزه مسائل علمی به جریان شتاب‌دهنده‌های حوزه تولید محتوا باید متفاوت باشد، گفت: هنوز مسئولان به این باور نرسیده‌اند که جریان اقتصادی حوزه محتوا و سرگرمی که یک بخش آن انیمیشن است، پیش از زنجیره ارزش اتفاق میفتد. اگر مسئولان این جریان سرمایه‌گذاری را بپذیرند، مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.

اسدالله دیانتی، رئیس هیئت مدیره یکی از شتاب‌دهنده‌های عضو پارک فناوری پردیس و پارک علم و فناوری شاهرود در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: این شتاب‌دهنده در حوزه تجاری‌سازی محتوا فعالیت دارد.

وی اضافه کرد: از سال ۱۳۹۲ فعالیت این مجموعه آغاز و از سال ۱۳۹۷ نیز تبدیل به شتاب‌دهنده شده است. طی یک دهه از فعالیت این مجموعه توانسته‌ایم حدود ۱۰ هزار دقیقه تولید محتوا در حوزه‌های مختلف داشته باشیم. عمده کار ما نیز پیرامون تولید انیمیشن است؛ تاکنون بیش از ۴۰۰ عنوان انیمیشن در حوزه‌های فرهنگی، مذهبی و سیاسی نیز مصاحبه و مستند تولید کرده‌ایم.

وی اظهارکرد: تیم‌هایی که می‌توانستند‌ ایده پردازی کنند را نیز به روش‌های استارت‌آپ استودیو پرورش داده‌ایم. تاکنون پروژه‌های مختلفی نیز برای سازمان صدا و سیما، سپاه و مراکزی که در تولید محتوای فرهنگی فضای مجازی یا تلویزیون فعالیت دارند، اجرا کرده‌ایم.

دیانتی افزود: مخاطبان حوزه محتوای این مجموعه نیز متنوع است و گروه سنی خردسال تا بزرگسال را شامل می‌شود به عنوان مثال سریال سلام بر ابراهیم که زندگی نامه شهید ابراهیم هادی را به نمایش گذاشته است و یکی از موفق‌ترین طرح‌های این مجموعه محسوب می‌شود، مخاطب عام دارد؛ سریالی که از شبکه سوم سیما پخش شد. در حوزه فعالیت خارج از ایران نیز موفق به تولید یک سری محتوا شده‌ایم و توانسته‌ایم محصول‌مان را به مشتریان خارجی بفروشانیم.

وی ساخت انیمیشن را پولساز اما پرهزینه عنوان کرد و گفت: انیمیشن حرفه‌ای پولساز در تمام دنیاست اما در ایران به آن معنای واقعی درآمدزایی ندارد زیرا انیمیشن سفارشی ساخته می‌شود و عمدتا یک مجموعه دولتی از آن حمایت می‌کند.

مدیر این شتاب‌دهنده اضافه کرد: یکی از بزرگترین حامیان ما سازمان صدا و سیما و مرکز صباست. آن‌ها محصولات تولیدی ما را مشاهده کرده و پس از اینکه مورد پسندشان قرار گرفت از طریق تیم‌هایشان ‌ایده‌هایشان را پیشنهاد می‌دهند. این‌ایده‌ها آماده و پرورش داده شده و پس از مذاکره با مرکز صبا تبدیل به پروژه می‌شوند. به عنوان مثال حجم پروژه سلام بر ابراهیم بزرگ و حجیم است. پروژه‌ای که داخل آن از دستاورد‌های علمی و فناوری استفاده شده و تقریبا تا ۷ سال آینده نیز ادامه دارد. اخیرا نیز به بحث هوش مصنوعی ورود پیدا کرده‌ایم. قطعا این پروژه‌ها اگر وارد بازار تجارت و بازار خارجی شوند، بسیار هم پولساز خواهند بود.

سرمایه گذاری برای شتابندهنده‌های حوزه انیمیشن ناملموس و زمان بر است

وی به مشکلات شتاب‌دهنده‌های حوزه انیمیشن اشاره کرد و در این خصوص گفت: در حال حاضر همه شتاب‌دهنده‌ها در ترجمه عنوان برابری دارند. همگی آن‌ها به سوی توسعه‌ایده حرکت می‌کنند. ‌ایده‌ای که اغلب از درون شتاب‌دهنده‌ها، استارت‌آپ‌ها یا تیم خارج از مجموعه شکل می‌گیرد. سپس‌ایده پرورش یافته و تجاری‌سازی می‌شود. این معنا را می‌توان برای کل شتاب‌دهنده‌ها متصور شد اما باید تفاوت‌هایی نیز در روش کار آن‌ها قائل شد. حوزه کاری ما تولید محتواست، روش کار‌مان نیز نسبت به شتاب‌دهنده‌های دیگر مقدار ناملموس و متفاوت‌تر است.

وی بیان کرد: شتاب‌دهنده‌ای که در حوزه صنعت کار می‌کند، استارت‌آپی که آنجا شکل می‌گیرد، ‌ایده‌ای که اتفاق می‌فتد و تمام مسیری که آن استارت‌آپ پیش می‌رود تا به محصول اولیه برسد کاملا برای شتاب‌دهنده، سرمایه‌گذاران دولتی و خصوصی ملموس است اما در این حوزه، از لحظه‌ای که مجوز می‌گیریم، دچار مشکل هستیم.

دیانتی ادامه داد: در انیمیشن ابتدا باید طرح آماده شود. در اجرای طرح نیز باید ذائقه مخاطب و جامعه را بسنجیم زیرا ساخت یک انیمیشن برای سینما و سریال حدود دو سال زمان می‌برد، باید بررسی کنیم که آیا پس از گذشت دو سال مخاطب آن طرح را می‌پسندد؟ رنگ‌های مورد استفاده شده تاثیر خودش را برجای می‌گذارد و آیا برای مخاطب جذاب است؟ همچنین با در نظر گرفتن جغرافیای محیط، آیا اصل‌ایده برای مخاطب قابل پذیرش است؟

وی تأکید کرد: هیچکدام از این گزینه‌ها از ابتدا ملموس نیستند و ما قصد داریم آن را تبدیل به ‌ایده اولیه کنیم؛ محصول اولیه ما همان محصول نهایی است که برای خروجی سیستم شتابدهی در نظر می‌گیریم. KPI (شاخص کلیدی عملکرد) که ما برای محصول یک استارت‌آپ یا کاری که برای شتاب‌دهنده خروجی در نظرگرفته‌ایم، ‌ایده اولیه و فیلم نامه است. سرمایه‌گذار باید روی آن استارت‌آپ سرمایه‌گذاری انجام دهد و بپذیرد که ‌ایده را توسعه دهد. همین مسئله به اندازه یک الی دو میلیارد تومان هزینه می‌برد تا ما به آن کیفیت استاندارد جهانی دست پیدا کنیم.

نگاه دولت به جریان شتاب‌دهنده‌های حوزه تولید محتوا باید متفاوت باشد

دیانتی گفت: نگاه دولت یا ارگان‌های دولتی در حوزه مسائل علمی به جریان شتاب‌دهنده‌های حوزه تولید محتوا باید متفاوت باشد. به عنوان مثال معاونت علمی، فناوری و ریاست جمهوری با اختصاص ۵۰ میلیون تومان از شتاب‌دهنده‌ها برای اجرای طرح‌هایشان حمایت می‌کند. طبیعتا توقع دارد با اختصاص ۵۰ میلیون تومان از جانب ما، استارت‌آپ به نتیجه اولیه‌اش برسد. شاید این مسأله در صنعت و حوزه‌های دیگر به نتیجه برسد اما ما باید ۲۰ برابر این مبلغ هزینه کنیم تا استارت‌آپ برای مذاکره به سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران منتج شود.

رئیس هیئت مدیره این شتاب دهنده افزود: هرچند ساخت انیمیشن درآمدزاست اما هنوز مسئولان به این باور نرسیده‌اند که جریان اقتصادی حوزه محتوا و سرگرمی که یک بخش آن انیمیشن است، پیش از زنجیره ارزش اتفاق میفتد. اگر مسئولان این جریان سرمایه‌گذاری را بپذیرند، مشکلات این حوزه برطرف خواهد شد.

وی بیان کرد: جریان سرگرمی به ویژه حوزه رسانه طبق آمار و ارقام حتی در زمان کرونا، سیر صعودی نه نزولی در حوزه اقتصاد داشته است؛ همه صنایع سیر نزولی اما حوزه رسانه و سرگرمی سیر صعودی داشته و به رشد و شکوفایی رسیده است. اگر مسئولان به این باور برسند، سرمایه‌گذاری و نگاه ویژه‌ای در این جریان رخ می‌دهد و ما برای تامین اعتبار پروژه‌ای که کار تحقیق و توسعه‌اش را انجام داده‌ایم، می‌رویم.

وی یادآورشد: هرچند برخی از قصه‌ها شرقی و در ارتباط با منطقه خودمان بوده اما برای دنیا نیز جذاب است. ما این داستان‌ها را ترجمه کرده‌ایم و فیلم نامه را نوشته‌ایم . پس از آن برای تامین اعتبار اصلی به سرمایه‌گذار، بانک و دولت مراجعه کرده‌ایم و گفته‌ایم که اگر شما یک میلیون دلار روی این طرح سرمایه‌گذاری کنید، مشتری ۶ میلیون دلاری دارید اما متاسفانه این مسئله برایشان باور‌پذیر نیست تا سرمایه را به صورت مقطعی یا سرمایه در گردش تامین کنند.

وی عنوان کرد: ما اکنون بخشی از این اعتبار را به هر نحوی تامین می‌کنیم اما سرمایه‌گذاری اصلی باید توسط بانک یا مجموعه‌های دولتی انجام شود. معمولا در این حوزه نگاه درست و باورپذیری وجود ندارد بنابراین چنین امری تحقق پیدا نمی‌کند. در حال حاضر حوزه محتوا از نظر اقتصادی و همچنین به عنوان دیپلماسی فرهنگی و سیاسی برای رساندن پیام‌مان به دنیا، ابزار موثرتری نسبت به حوزه نظامی است. تحقق چنین امری نیاز به باورپذیری مسئولان دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی