Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از راه‌اندازی دو سامانه برای رفع نیازهای تحقیقاتی و معرفی کالاهای دانش‌بنیان خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدعلی زلفی‌گل امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی، احمد شعبانی رئیس جدید پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی را شخصیتی ملی معرفی کرد که در دانشگاه شهید بهشتی و فرهنگستان علوم خدمات مفیدی عرضه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت پژوهشگاه‌های مرتبط با مواد، گفت: با توجه به مزیت کشور ما در حوزه نفت و گاز باید در اولین فرصت و طی جلسه‌ای با وزیر نفت برای استفاده بیشتر از ظرفیت پژوهشگاه‌های مرتبط با حوزه مواد مانند پژوهشگاه شیمی، پژوهشگاه پلیمر و پژوهشگاه رنگ، زمینه همکاری و بهره‌گیری از دستاوردهای بیشتر این پژوهشگاه‌ها را در صنایع مرتبط ایجاد کنیم.

وزیر علوم، وظیفه این وزارتخانه را آشنایی و متصل کردن نهادهای مختلف در حوزه علم و فناوری دانست.

وی با اشاره به تاسیس صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری، تاکید کرد: مجوز این صندوق را گرفتیم و توانستیم در لایحه بودجه ۱۴۰۱ آن را بگنجانیم و اکنون نیز در تبصره ۹ قانون بودجه آمده است.

زلفی‌گل ادامه داد: بر اساس این مصوبه، ۴۰ درصد سهم پژوهشی شرکت‌های دولتی به این صندوق واریز می‌شود. البته تلاش کردیم یک درصد اعتبارات پژوهشی به این صندوق واریز شود که در هیات دولت تایید نشد؛ ولی بودجه پژوهشی شرکت‌های دولتی وزارت صنعت، معدن و تجارت را به این صندوق منتقل کردیم.

وی اظهار کرد: تلاش می ‌کنیم همه بودجه پژوهشی را به صندوق عالی علوم، تحقیقات و فناوری منتقل کنیم تا ارتباط صنعت و دانشگاه تسهیل شده و به طور کلی دست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد.

وزیر علوم با اشاره به اعلام و دسته‌بندی نیازهای صنایع خصوصی و دولتی در سامانه‌ای به نام "نظام ایده‌ها و نیازها" (نان)، گفت: مرحله بعدی، راه‌اندازی سامانه‌ای برای ارائه محصولات شرکت‌های دانش بنیان است که این سامانه با نام "جریان اقتصاد نوین" و با عنوان مخفف "جان" در دستور کار قرار دارد.

 زلفی گل از راه اندازی سامانه‌های دیگر در زمینه آزمایشگاه‌های مرجع خبر داد و افزود: این سامانه به منظور جست‌وجوی آزمایشگاه‌های مرجع کشور  با عنوان مخفف "جام" راه‌اندازی می‌شود و از این طریق نیازهای محققان در یافتن آزمایشگاه‌ها مرتفع خواهد شد.

وی بر ضرورت همکاری و هدایتگری اساتید پژوهشگاه‌ها در زمینه رشته مرتبط خود با دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: در دنیا نزدیک به ۳۰۰ هزار قلم مواد شیمیایی ساده تولید می‌شود، ما یک درصد جمعیت دنیا را داریم و می‌توانیم یک درصد این مواد را بسازیم و بفروشیم.

وزیر علوم در این باره توضیح داد: پژوهشگاه می‌تواند ساختاری ایجاد کند که شرکتی برای تولید چند هزار قلم ماده شیمیایی را بسازد و بفروشد، وزارت علوم نیز حمایت می‌کند.

وی به رتبه‌های خوب ایران در گرایش‌های مختلف شیمی و مهندسی شیمی اشاره کرد و گقت: در گرایش‌های مختلف رتبه‌های ۱۰ و ۱۱ و ۱۳ و در مهندسی شیمی حتی رتبه کمتر از ۱۰ داریم؛ با این رتبه‌ها نباید خام‌فروشی کنیم.

زلفی‌گل تاکید کرد: وقتی بیشتر مواد شیمیایی از گاز متان ساخته می‌شود، سوزاندن گاز طبیعی ظلم به مردم و مملکت است، نباید این مواد را برای تولید انرژی مصرف کنیم، وقتی این همه نور خورشید و منابع دیگر برای تامین انرژی داریم.

وی همچنین بر اهمیت تحقیقات در همه سطوح تاکید کرد و گفت: تحقیقات کاربردی، تحقیقات بنیادی و تحقیقات توسعه‌ای همه جایگاه خود را دارند و با هم قابل جمع هستند.

زلفی گل از مدیریت جدید پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی خواست در اولین فرصت یک شرکت برای تولید مواد شیمیایی زیرمجموعه پژوهشگاه تاسیس کند که نه‌تنها نیاز داخل کشور را برآورده کند؛ بلکه بازار ۶۳۰ میلیون نفری کشورهای همسایه را نیز تامین کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزير علوم شیمی و مهندسی شیمی تحقیقات و فناوری پژوهشگاه شیمی وزیر علوم زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۷۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد

صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابرها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی  ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به صدور هشدار قرمز برای بارش‌های سیل آسا در جنوب و جنوب شرق کشور اظهار کرد: ما سه روز قبل از بارش اقدام به انجام این کار کردیم که ریسک بزرگی بود. به غیر از ایران فقط کشور قطر از بین کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام به انجام این کار کرد.

 وی اضافه کرد: احتمال داشت برخی از پیش‌بینی‌ها به وقوع نپیوندد اما چون اولویت اول سازمان هواشناسی نجات جان انسان‌هاست، ما اقدام به صدور این هشدار کردیم. استان سیستان و بلوچستان ۲۷۰ میلیمتر فارس ۹۱.۵ میلیمتر هرمزگان ۱۲۳ میلی‌متر کرمان ۷۹ میلی‌متر و بوشهر۵۶ میلیمتر بارش دریافت کردند. در کل بارش‌های دریافت شده عدد درشتی بوده است.

ضیاییان تاکید کرد: لازم است طراحی‌های بومی مناطق را رها نکنیم این در حالیست که در جنوب کشور آب انبارها بسته شده است. با توجه به تبخیر بالا در این مناطق ممکن است سدها پاسخگو نباشند ولی نوع معماری می‌تواند موجب کاهش تبخیر و انباشت آب شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • گلایه وزیر راه از بدعهدی صندوق تامین خسارت بدنی​
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • افتتاح و کلنگ‌زنی چند پروژه در دانشگاه یاسوج 
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به یاسوج سفر می کند
  • راه اندازی طرح تحقیقاتی و تولیدی پرورش طیور در دانشگاه ملی ملایر